Bor Belediyesinden vergi ödemeleri için hatırlatma
Bor Belediyesinden vergi ödemeleri için hatırlatma
İçeriği Görüntüle

Niğde’de mevsim geçişleriyle birlikte kedi ve köpeklerde tüy dökülmesinde artış yaşanıyor. Niğde’de Veteriner Hekim Ali Günay, özellikle geçiş dönemlerinde hayvanların kürk yapısını yenilemesiyle yoğun tüy dökülmesi görüldüğünü belirtti.
Mevsimsel tüy dökülmesinin doğal bir süreç olduğunu ifade eden Günay, “Bunu sık sık yaşıyoruz. Mevsim geçişlerinde özellikle yazdan kışa, kıştan yaza geçerken hayvanlar bulundukları mevsimdeki tüylerini, kürk yapısını tamamen döküyorlar. Yeni bir kürke sahip oluyorlar. Bu süreçlerde de bol bol dökülme yaşanıyor” dedi. Hayvanların sık yıkanmaması gerektiğini vurgulayan Günay, özellikle kedilerin yalnızca çok kirlendiklerinde yıkanmasını önerdi.
Tüy ve deri sağlığının korunmasında kaliteli mama, düzenli tarama ve uygun bakım ürünlerinin önemine dikkat çeken Günay, “En büyük hatalardan biri kalitesiz mamalar ile beslemek. Deri ve tüy bakım ürünlerini kullanmamak. Bunlara çok sık rastlıyoruz. Daha sık bakım ürünleri kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle mama kalitelerini daha üst düzey, premium mamalar kullanmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu. Kedi ve köpeklerde tıraş uygulamalarının da zorunlu olmadıkça tercih edilmemesi gerektiğini belirten Günay, “Özellikle kedilerde tüy kesimini çok önermeyiz. Bunun da sebebi çünkü onlar da tüylerini, derisini koruyorlar. Ama böyle herhangi bir yara olur, herhangi bir acil bir durum olur, o zamanlarda sadece tüy kesimini öneririz. Başka şekilde çok sık önermeyiz” ifadelerini kullandı. Günay, mevsim geçişlerinde hayvanların sağlıklı bir kürke sahip olabilmesi için düzenli tarama ve kaliteli beslenmenin ihmal edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Begüm Özdemir