Niğde’de 15 yaşındaki berber çırağı Yusuf Eymen Demirtaş’ın, iş yeri sahibi tarafından demir sopa ve tahta süpürge sapıyla darbedildiği, ardından tuvalete kilitlenerek temizlik yapmaya zorlandığı öne sürüldü. Darp raporu alan aile, iş yeri sahibinden şikayetçi oldu.
İddiaya göre, Niğde’de ki bir berber dükkanında çalışan Yusuf Eymen Demirtaş ve arkadaşı, cumartesi günü iş yeri sahibi tarafından üst kata çağrıldı. İki çocuğu tuvalete kilitlediği öne sürülen iş yeri sahibi, daha sonra demir sopa ve tahta süpürge sapıyla çocukları darbetti.
İş yeri sahibinin, yaşananları başka bir çalışana cep telefonuyla kaydettirdiği de iddia edildi.
Yaşadıklarını anlatan Yusuf Eymen Demirtaş, iş yeri sahibinin kendisini ve arkadaşını tuvalete kilitledikten sonra demir sopayla darbetmeye başladığını öne sürdü.
Gitmek istediklerini söylemelerine rağmen izin verilmediğini belirten Demirtaş, tepki göstermeleri üzerine başka bir çalışanın çağrılarak olayın videoya kaydedildiğini iddia etti.
İş yeri sahibinin daha sonra tahta süpürge sapıyla da kendilerini darbettiğini ileri süren Demirtaş, “En son süpürge sapını üzerimizde kırdı.” dedi.
Darp edildikten sonra yeniden tuvalete kilitlendiklerini iddia eden Demirtaş, bir süre sonra aşağı indirildiklerini ve yaklaşık yarım saat ila bir saat boyunca temizlik yaptırıldıktan sonra eve gönderildiklerini anlattı.
Vücudunun çeşitli bölgelerinde morluklar oluştuğunu, başının arka kısmında şişlik bulunduğunu ve dudağının iç kısmının yaralandığını belirten Demirtaş, yaşadığı ağrılar nedeniyle hareket etmekte ve sırt üstü yatmakta zorlandığını ifade etti.
Olayın iş yeriyle ilgisi bulunmayan kişisel bir mesele nedeniyle yaşandığını öne süren Demirtaş, iş yeri sahibinin konuyu öğrendikten sonra kendilerine tepki gösterdiğini savundu.
Yusuf Eymen Demirtaş’ın annesi Seher Demirtaş ise oğlunun eve geldikten sonra odasına gittiğini, üzerini çıkardığında vücudundaki darp izlerini fark ettiğini söyledi.
Oğlunu hastaneye götürdüklerini belirten Seher Demirtaş, doktorların beyin kanaması ihtimaline karşı tomografi çektiğini ve bir süre sonra kontrol amacıyla yeniden tomografi uygulandığını anlattı.
Darp raporu aldıktan sonra Çocuk Şube Müdürlüğüne giderek şikayetçi olduklarını aktaran anne, şüphelinin adliyeye sevk edilmesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ileri sürdü.
Yaşananlar nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Seher Demirtaş, “Ben kendi çocuğuma hiç el kaldırmamışken başkasının ona bunları yapmasını kaldıramıyorum. İki gündür evimizde yemek pişmiyor, uyku uyuyamıyoruz. Benim çocuğum acı çekerken bunu yapan kişinin serbest olması beni kahrediyor. Ben adalet istiyorum. Çocuğuma yaptıklarının karşılığını hukuk önünde vermesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Ailenin şikayeti üzerine olayla ilgili adli sürecin başlatıldığı bildirildi.


