Altında düşüşün ardından gözler o güne çevrildi
Altında düşüşün ardından gözler o güne çevrildi
İçeriği Görüntüle

Abdullah Çatlı’nın hayatını konu alan “Çatlı 2” filminin gösterimi, Bor Belediyesi Kültür Merkezi sinema salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Gösterime Abdullah Çatlı’nın kızları Doç. Dr. Gökçen Çatlı ve Öğr. Gör. Selcen Çatlı, filmin oyuncularından Ömer Kurt katılım sağladı. Programa Bor Belediye Başkanı Serkan Baran da eşlik etti.
Programda konuşan Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Çatlı ailesini ve oyuncuları Bor’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çatlı filmiyle ilgili hem galasını burada yapmak nasip oldu hem oyuncularımızı burada görmek, bir kez daha bizlerle buluşması gerçekten bizleri şereflendirdi, onurlandırdı. Ben burada hem Çatlı ailesine hem oyuncularımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Tabii bu etkinliklerin Bor’da yapılıyor olması bizlere ayrı bir değer kattığına inanıyorum. Ben o yüzden bir kez daha oyuncularımıza, Çatlı ailemize teşekkür ediyorum.” dedi.
Doç. Dr. Gökçen Çatlı ise filmin tarihsel bir dönemin belirli bir bölümünü yansıtma amacı taşıdığını belirterek, gösterime katılanlara teşekkür etti. Çatlı, “Bakınız, bir mücadele milletten yoksun olmaz. Biz buna millet yapılanması diyoruz. Dolayısıyla burada bu inançlı ve güzel insanları bir araya getiren ruh; belediyemizin, bölge halkının, oyuncularımızın, filmimizin Türkiye'deki milletimizin teveccühünün bir yansımasıdır. Biz bir tarih yaşadık, o tarihin küçük bir bölümünü yansıtmaya gayret ettik. Cüret ve cesaret inanılmaz önemlidir ve tarih yazıcılığı işte bu tarz cüret ve cesaretlerle birlikte halkın önüne sunuluyor ve gönüllere giriyor. Bugün burada bir önceki filmde de olduğu gibi bu güzel kalabalığı burada toplayan güzel yürekli belediye başkanımıza ve burada olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Ruhum okşandı, çok sağ olun.” ifadelerini kullandı.
Öğr. Gör. Selcen Çatlı da filmlerin hazırlanma sürecinde yapımcıyla birlikte çalıştıklarını belirterek, oyuncuların performansından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Selcen Çatlı, “Bizler babamızın bize emanet ettiklerinin emanetçisi olarak bu Çatlı 1 ve Çatlı 2'nin çekilmesinde yapımcımızla ortak çalıştık. Oyuncularımız son derece rollerini hakkıyla yerine getirdiler, memnun kaldık. Çok teşekkür ediyorum. Bizler babamızın söyleyemediği, ifade edemediği, onlara fırsat tanınmayan söz hakkını bizler bir şekilde dile getirmeye çalışıyoruz. İnşallah başarıyoruzdur.” diye konuştu.
Filmin oyuncularından Ömer Kurt ise ikinci filmin ilkine kıyasla daha kapsamlı olduğunu ifade etti. Kurt, “Öncelikle başkanımıza ve kıymetli Niğde halkına çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Çok güzel bir film sizi bekliyor, zaten izlediğinizde göreceksiniz. Bu ikinci filmimiz, Çatlı 1'den gerçekten bir level daha üstte. Çünkü gerçek hayatın tamamının, ailenin neler çektiğinin, ne zorluklarla bugünlere geldiklerini zaten göreceksiniz.” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar, Abdullah Çatlı’nın hayatını konu alan “Çatlı 2” filmini birlikte izledi.

Muhabir: Begüm Özdemir