Niğde’de eğitime destek toplantısı
Niğde’de eğitime destek toplantısı
İçeriği Görüntüle

Niğde’de yazın gelmesiyle güneş gözlüğü satışları arttı. Optisyen Oğuzhan Baykan, vatandaşların gözlük alırken UV korumasına dikkat etmesi gerektiğini belirterek, kalitesiz ürünlerin göz sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
Niğde’de havaların ısınmasıyla birlikte güneş gözlüğüne olan ilgi artmaya başladı. Özellikle bahar aylarından itibaren satışlarda hareketlilik yaşanıyor.
Niğde’de Optisyen Oğuzhan Baykan, güneş gözlüğü kullanımının mevsimsel olarak arttığını belirterek, “Tabii ki nisan mayıs aylarında, ilk bayramdan sonra yavaş yavaş hareketlilik oluyor. Çünkü güneş ışınları çok ciddi şekilde zarar verdiği için insanların gözlerine, o yüzden tercih edilmeye başlandı. Eski yıllara nazaran daha çok talep var.” dedi.
Vatandaşların gözlük satın alırken dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Opt. Baykan, “En çok dikkat etmeleri gereken şey, bizim gibi optik mağazalardan satın almaları gerekiyor. Optik mağazalarında satın alınan gözlüklerin yüzde 100’ü genelde orijinal oluyor. İnternetten alınan gözlüklerin orijinalliği hakkında bir bilgimiz yok. O yüzden optisyenlik bölümü mezunu kişilerin bulunduğu optik iş yerlerinden alışveriş yapılmalı.” ifadelerini kullandı.
UV korumasının önemine de değinen Opt. Baykan, “UV koruması her gözlükte değil, sadece güneş gözlüklerinde bulunur. Güneş gözlüğünde UV koruması olmazsa, Dünya Sağlık Örgütü’nden veya Türkiye’deki sağlık kuruluşlarından onay alınmadan üretilemez.” diye konuştu.
Opt. Baykan, kalitesiz ve UV koruması bulunmayan güneş gözlüklerinin göz sağlığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, vatandaşların bilinçli alışveriş yapmaları gerektiğini belirtiyor.

Muhabir: Begüm Özdemir