Niğde’nin Gümüşler beldesine bağlı yaklaşık 1900-2000 rakımlı Tumlu Yaylası’nda “Kiraz Hasadı” ve yaylaya kazandırılan asfalt yolun açılış töreni gerçekleştirildi.
Niğde’nin Gümüşler beldesine bağlı Tumlu Yaylası’nda kiraz hasadı gerçekleştirildi. Programa Niğde AKP Milletvekili Cevahir Uzkurt, Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Uzan ve Niğde AKP Merkez İlçe Başkanı Fuat Bozdağ katıldı.
Programda konuşan Milletvekili Cevahir Uzkurt, yüksek rakımı sayesinde Tumlu Yaylası’nda yetiştirilen kirazın hasat döneminin diğer bölgelere göre daha geç başladığını belirtti.
Vekil Uzkurt, bölgede yeni kiraz bahçelerinin oluşturulmaya başlandığını ifade ederek, asfalt yolun yayladaki tarım arazileri ve arsaların değerlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Vekil Uzkurt, “Burası yaklaşık 1900-2000 rakım. Şu an Gümüşler, Tumlu Yaylası’ndayız. Burada mevcutta bazı kiraz bahçeleri vardı, yeni yeni kiraz bahçeleri de yapılmaya başladı. Bu yolun yapılmasıyla buradaki yaylamızın, arsalarımızın, yol üstündeki arsalarımızın değerlenmiş olacağına inanıyorum.” dedi.
Kirazın yüksek rakım nedeniyle ekonomik ve ticari açıdan önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Vekil Uzkurt, “Memlekette kiraz mevsimi bittiği an Tumlu’nun kirazlarının hasat mevsimi başlıyor. O açıdan ekonomik olarak da ticari değeri olarak da yüksek.” ifadelerini kullandı.
Vekil Uzkurt, konuşmasının sonunda asfalt yolun bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, “Hem hayırlı olsun demeye geldik hem de kiraz hasadı başladıysa kirazı tatmaya geldik.” dedi.
Konuşmaların ardından kiraz bahçesine geçen Vekil Uzkurt, hasat yapan işçilerin yanına giderek kirazların yetiştirilmesi ve hasat süreci hakkında bilgi aldı.
Vekil Uzkurt, Tumlu Yaylası’nda kiraz hasadına katıldı
Niğde’nin Gümüşler beldesine bağlı yaklaşık 1900-2000 rakımlı Tumlu Yaylası’nda “Kiraz Hasadı” ve yaylaya kazandırılan asfalt yolun açılış töreni gerçekleştirildi.
Muhabir: Begüm Özdemir
Yorumlar



