Niğde’de hayata geçirilen tek yön uygulamasıyla birlikte şehir içi halk otobüslerinin güzergahları değişti. Yeni düzenleme, vatandaşlar arasında kafa karışıklığına neden oldu.
Uygulamanın ardından birçok vatandaş, hangi duraktan hangi otobüse bineceğini bilmediğini belirterek durak değişikliklerinden haberdar olmadıklarını ifade etti.
S.S Niğde 51 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Rıdvan Eryiğit, güzergah değişikliklerinin yalnızca bazı araçları kapsadığı yönündeki algının yanlış olduğunu belirtti.
Eryiğit, yaptığı açıklamada, “Niğde Belediye Başkanlığımızın trafiği rahatlatmak ve şehir içi trafiğini bazı bölgelere yaymak amacıyla hayata geçirdiği tek yön projesi kapsamında, kooperatifimize bağlı 71 aracın güzergahı değişti. Sadece Ankara istikametinden gelen araçların güzergahı değişmiş gibi bir algı var ancak durum bundan ibaret değil.” dedi.
Tek yön uygulamasından önce SSK A, SSK B, Kampüs A, Kampüs B, Kentsel Dönüşüm, Selçuk, Amas, Alakuş, Kumluca ve Kayardı hatlarında çalışan araçların İmam Hatip Meydanı’ndan başlayarak şehir içinden Derbent Kavşağı’na kadar duraklarının bulunduğunu hatırlatan Eryiğit, yeni düzenlemede bu güzergahların değiştiğini ifade etti.
Eryiğit, “Tek yön uygulamasından sonra İmam Hatip Meydanı’ndan Emin Erişingil Caddesi üzerinden Süleyman Fethi Caddesi ve Kapalı Spor Salonu güzergahında yeni duraklarımız oluşturuldu. Vatandaşlarımız artık bu duraklardan otobüslere binebilir.” diye konuştu.
Eryiğit, değişikliklerin Niğde Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda yapıldığını ve vatandaşların kısa sürede yeni düzenlemeye alışacağını dile getirdi.
Niğde’de şehir içi otobüs güzergahları değişti
Niğde’de hayata geçirilen tek yön uygulamasıyla birlikte şehir içi halk otobüslerinin güzergahları değişti.
Muhabir: Merve Keçeci
Yorumlar

