Otomobil ters döndü, sürücü hafif yaralandı
Otomobil ters döndü, sürücü hafif yaralandı
İçeriği Görüntüle

Ramazan ayının vazgeçilmez meyvelerinden karpuz, Niğde’de tezgâhlarda sınırlı şekilde bulunuyor. Bulunduğu durumlarda ise fiyatı dikkat çekiyor. Karpuzun kilogram fiyatının yaklaşık 75 lira olduğu, bir karpuzun ise ortalama 500 liradan başlayan fiyatlarla satıldığı belirtiliyor.
Niğde’de manavlık yapan Hakan Dursun, şu anda tezgâhlarda karpuzun pek bulunmadığını, gelen ürünlerin kısa sürede tükendiğini söyledi. Dursun, fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşın genellikle diğer meyvelere yöneldiğini ifade etti.
Bu dönemde portakal, mandalina, muz, elma ve armut gibi meyvelerin daha fazla tercih edildiğini belirten Dursun, portakalın yaklaşık 30 lira, muzun ise 80 lira civarında satıldığını ve fiyatların son haftalarda benzer seviyelerde seyrettiğini aktardı.
Karpuzun şu anda ağırlıklı olarak İran’dan geldiğini söyleyen Dursun, sıcak bölgelerde üretimin daha erken başladığını belirtti. Türkiye’de ise özellikle Antalya çevresinde seralarda üretim bulunduğunu ancak ürünlerin ham olduğu için henüz piyasaya sınırlı şekilde verildiğini ifade etti.
Yüksek fiyat nedeniyle karpuzun daha çok özel durumlarda alındığını dile getiren Dursun, genel tüketimde vatandaşın daha uygun fiyatlı meyveleri tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Seyfettin İnal