DMC Haber 6. yayın yılına girdi
DMC Haber 6. yayın yılına girdi
İçeriği Görüntüle

50.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Niğde Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Düzenlenen programa Niğde Vali Yardımcısı Soner Divli, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Küçüktuna, Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Kesler, Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programda konuşmalar gerçekleştirildi.

Niğde Vali Yardımcısı Divli, turizmin yalnızca ekonomik bir faaliyet olmadığını, kültürlerin buluşmasına ve şehirlerin tanıtılmasına imkan sağlayan önemli bir köprü olduğunu belirtti. Turizmin şehirlerin kalkınmasında ve ülkelerin dünyayla kurduğu ilişkilerde stratejik bir rol üstlendiğini ifade etti.

Niğde’nin kadim bir geçmişe ve zengin kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Divli, Adalalardan Bolkar Dağları’na uzanan doğal güzelliklerin yanı sıra Gümüşler Manastırı, Tyana Antik Kenti ve Niğde Kalesi gibi tarihi değerlerin ilin turizm potansiyelini ortaya koyduğunu söyledi.

Yayla turizmi, doğa yürüyüşleri, dağcılık, kültür turizmi ve gastronomi alanındaki değerlerin Niğde’nin turizm çeşitliliğini artırdığını belirten Vali Yardımcısı Divli, bu zenginliklerin korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade etti.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer ise turizmin gelişen bir sektör haline geldiğini belirterek, Türkiye’nin 2025 yılı itibarıyla 60 milyonun üzerinde turist ve 63 milyar doları aşkın turizm geliri hedeflerine ulaştığını söyledi.

Niğde’nin yaklaşık 10 bin yıllık yerleşim geçmişine sahip olduğunu vurgulayan Müdür Tecimer, ilde yürütülen arkeolojik kazıların şehrin tarihsel önemini ortaya koyduğunu dile getirdi. Ayrıca Aladağlar’da 1990’lı yıllarda başlayan dağ ve doğa yürüyüşlerinin Niğde’yi “dağcılığın başkenti” haline getirdiğini ifade etti.

Programın ardından Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde hazırlanan karma el sanatları sergisi gezildi.

Muhabir: Seyfettin İnal