Niğde'de kontak kapatan şoförler TBMM’de!
Niğde'de kontak kapatan şoförler TBMM’de!
İçeriği Görüntüle

Niğde’de festival alanında kurulan yardım standında, genetik bir kas hastalığıyla mücadele eden 8,5 yaşındaki Kuzeyhan Dahın için umut kampanyası yürütülüyor. Valilik izniyle açılan stantta baba Gökhan Dahın, oğlunun tedavisi için vatandaşlardan destek bekliyor.
Henüz 1 yaşındayken hastalığı teşhis edilen Kuzeyhan, şu anda kortizon tedavisi, fizik tedavi ve özel beslenme ile yaşamını sürdürüyor. Baba Gökhan Dahın, oğlunun sağlığına kavuşabilmesi için gerekli ilacın temini adına başlattıkları kampanyanın yüzde 39’una ulaştıklarını belirterek, duyarlı vatandaşlara çağrıda bulundu.
Dahın, daha önce Sağlık Bakanlığı önünde de sesini duyurmaya çalıştığını ifade ederek, “Evladımı sağlığına kavuşturmak için mücadele ediyorum. Bu mücadele sadece benim değil, bir babanın, bir annenin, evladını kaybetmek istemeyen herkesin mücadelesi olmalı,” dedi.
Niğde Valiliği tarafından onaylanarak mühürlenen yardım standında destek toplanırken, kampanya Türkiye genelinde ve yurt dışında açılan resmi hesaplar üzerinden de yürütülüyor.
“Kuzeyhan çok güzel bir çocuk, pırıl pırıl, hayat dolu ve yaşamak isteyen bir evlat. İlacını alamazsa ilerleyen dönemde yürüme yetisini kaybetme riski var. Bu yüzden vatandaşlarımızdan empati kurmalarını ve evladıma destek olmalarını rica ediyorum,” diyen baba Dahın, destek veren herkese teşekkür etti.
Cuma gününe kadar festival alanındaki stantta bağış toplamaya devam edeceklerini belirten Gökhan Dahın, mesleği gereği ardından Mersin’in Anamur ilçesine döneceğini söyledi.
“Her görenin Allah rızası için gücü yettiğince destek olmasını bekliyoruz. Duymayanlar duyanlara, duyanlar duymayanlara bu çağrıyı ulaştırsın,” ifadeleriyle yardım çağrısını yineledi.

Muhabir: Merve Keçeci