Niğde’de yaşayan 60 yaşındaki Hatice Şenol, el emeği göz nuru ürünler satarak ailesinin geçimine katkıda bulunuyor.
Yaklaşık 14 yıldır pazarda tezgâh açtığını belirten Şenol, ördüğü ve hazırladığı ürünlerle eşine, çocuklarına ve torunlarına destek olmaya çalıştığını söyledi. Şenol, el işi ürünlerin büyük emek gerektirdiğini vurgulayarak, “Yaptığımız her şey el emeği, göz nuru. İğne oyası, lif, yazma, eşarp, çocuk yeleği ve patikleri hazırlıyorum. Hepsi zahmetli işler,” dedi.
Ürünleri maliyetine yakın fiyatlarla sattığını ifade eden Şenol, “Bir ipi 50 liraya alıyorsam, 70-80 ya da 100 liraya satıyorum. Fazla bir kazanç düşünmüyorum. İğne oyası en pahalı ürün, o da 550-600 liraya kadar çıkıyor,” diye konuştu.
El emeğiyle çalışmanın önemine değinen Şenol, ailesine katkı sağlamanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, gençlere de çağrıda bulundu. Şenol, “El emeği gibi, göz nuru gibi bir şey yok. Aileye katkı her zaman iyidir. Ben 60 yaşında yapıyorsam, gençlerin hayli hayli yapması gerekir,” ifadelerini kullandı.
Niğde’de 60 yaşında el ürünleriyle ailesine destek oluyor
Niğde’de yaşayan 60 yaşındaki Hatice Şenol, el emeği göz nuru ürünler satarak ailesinin geçimine katkıda bulunuyor.
Muhabir: Seyfettin İnal
Yorumlar



