Niğde’de kadın kooperatifleri ile yürütülen iş birliği kapsamında 5 dekarlık alanda çörek otu ekimi gerçekleştirildi.

Tarım alanında kadın emeğinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir üretim uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen saha çalışması, akademik ve uygulamalı yönleriyle dikkat çekti.

Etkinlik, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Hüdavent Hatun Kadın Kooperatifi üyelerinin katılımıyla yapıldı. Katılımcıların aktif ilgisiyle uygulama verimli bir ortamda gerçekleştirildi.

Çamardı’da ilçe idare şube başkanları toplantısı yapıldı
Çamardı’da ilçe idare şube başkanları toplantısı yapıldı
İçeriği Görüntüle

Saha çalışması sırasında çörek otu bitkisinin ekim teknikleri, toprak hazırlığı ve bakım süreçlerine ilişkin bilgiler uygulamalı olarak aktarıldı. Üretim sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar sahada gösterildi.

Kadın kooperatiflerinin etkin katılımı, yerel üretimde kadınların rolünün artırılması açısından önemli bir örnek oluşturdu.

Gerçekleştirilen çalışma, üniversite-toplum iş birliğinin somut bir yansıması olarak değerlendirilirken, bölgesel tarımın geliştirilmesine ve alternatif ürünlerin yaygınlaştırılmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Ayrıca, katma değeri yüksek ürünler arasında yer alan çörek otunun üretiminin artırılmasıyla üreticilere yeni ekonomik fırsatlar sunulması amaçlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi