Niğde’de 2027 yılı hac organizasyonu kapsamında şehit yakınları ve gaziler için kesin kayıt dönemi 24 Ağustos’ta başlayacak. Hak sahipleri, 1 Eylül’e kadar kayıtlarını tamamlayabilecek.
Alınan bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca Niğde’ye toplam 292 kişilik hac kontenjanı tahsis edildi. Kontenjanın 259’u normal konaklama, 33’ü ise yakın mesafeli konaklama için ayrıldı.
İlk kayıt dönemi 30 Temmuz-18 Ağustos 2026 tarihlerinde gerçekleştirildi. İlk kayıt döneminde kesin kayıt yaptırmayanların yerine boş kalan kontenjanlar için şehit yakınları ve gazilerin hac kesin kayıtları 24 Ağustos-1 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
Hak sahipleri kesin kayıt işlemlerini belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden kendileri gerçekleştirecek. Kayıt işlemlerini yapmakta zorlanan vatandaşlar ise e-Devlet bilgileriyle il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilecek.


