Niğde’de küçükler basketbol grup müsabakaları başladı
Niğde’de küçükler basketbol grup müsabakaları başladı
İçeriği Görüntüle

Niğde’de gençler, gardıropları dolu olsa da sık sık “giyecek hiçbir şeyim yok” duygusunu yaşıyor. Vatandaşlar, bu durumun kıyafet eksikliğinden çok seçim yapma zorluğu ve alışveriş alışkanlıklarıyla ilgili olduğunu belirtti.
18 yaşındaki Sude Çınar, yeni trendlerin alışveriş isteğini artırdığını belirterek,
“Giyecek hiçbir şeyim yok dediğim zamanlar oluyor, çok sık oluyor. Kızlar yeni bir şey çıktığında sürekli alışveriş yapmak istiyor. Aynı şeyden de insan zamanla sıkılıyor, yeni şeyler şart oluyor.” dedi. Dolabındaki kıyafetleri ruh haline göre tercih ettiğini söyleyen Çınar, “Anlık istek ihtiyaçtan daha etkili oluyor. Kullanabileceğiniz şeyleri tercih edin, anlık karar vermek bazen pişmanlık getirebiliyor.” diye konuştu.
20 yaşındaki Sude Öz ise dolabındaki kıyafetlerin çoğunu kullanmadığını ifade ederek,
“Tabii ki oluyor. Dolabımdaki kıyafetlerin çoğunu giymiyorum diyebilirim ama yine de yenisini alıyorum. Yeni kıyafet alırken anlık istek daha etkili oluyor.” şeklinde konuştu.
25 yaşındaki Sümeyye Özsoy da kombin yapma zorluğuna dikkat çekerek,
“Gardırobum dolu olmasına rağmen ‘giyecek hiçbir şeyim yok’ dediğim her gün istisnasız oluyor. Bence uyumsuzluktan hiçbir şey uyduramıyoruz.” dedi. Kıyafetlerini düzenli kullanmadığını belirten Özsoy, “İlk aldığımda bir hafta giyiyorum, ondan sonra giymiyorum. Yeni kıyafet alırken anlık istek daha etkili oluyor. Bunun kaynağı çok para harcama isteği olabilir.” ifadelerini kullandı.
21 yaşındaki Nur Gökkaya ise sınırlı sayıda kıyafeti sürekli tercih ettiğini belirterek,
“Oluyor. Dolabımdaki kıyafetlerin 4-5 tanesini düzenli olarak giyiyorum. Yeni kıyafet alırken beğenmem yetiyor.” dedi.
Röportajlardan çıkan ortak sonuç, alışverişin çoğu zaman ihtiyaçtan ziyade anlık isteklerle şekillendiği ve dolap doluluğunun “giyecek bir şey bulamama” hissini ortadan kaldırmadığı yönünde oldu.

Muhabir: Begüm Özdemir