Niğde'de öğrencilerden “Bayrak Sevgisi” etkinliği
Niğde'de öğrencilerden “Bayrak Sevgisi” etkinliği
İçeriği Görüntüle

Geçtiğimiz haftayı dolar 43 lira 60 kuruş, Euro ise 51 lira 75 kuruş seviyesinden kapattı. Dolar 43 lira 60 kuruş, euro ise 51 lira 70 kuruş seviyesinden haftaya başladı.
Niğde’de döviz uzmanı Özdal Özalp, döviz kurlarının yeni haftaya sakin bir seyirle başladığını belirtti. Piyasada belirgin bir hareketlilik yaşanmadığını ifade eden Özalp, geçen hafta sonunda euro kurunda bir miktar gevşeme görüldüğünü, yeni haftaya da benzer seviyelerden giriş yapıldığını söyledi.
Bu hafta açıklanacak ekonomik verilerin kur seyrinde belirleyici olacağını dile getiren Özalp, Türkiye’de açıklanacak enflasyon rakamları ile ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verilerinin piyasalar tarafından yakından takip edildiğini vurguladı.
Vatandaşların ilgisinin haftaya hareketli başladığını belirten Özalp, bunun altın fiyatlarındaki düşüşle bağlantılı olabileceğini ifade etti. Döviz yatırımı konusunda değerlendirmede bulunan Özalp, dolar ve euronun dengeli şekilde tercih edilebileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Aysu Sönmez