Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında, Niğde merkez ve köylerde birçok farklı noktada açılan 76 kursta 224 kursiyer okuma yazma kurslarına katıldı.

Kurslara katılan kursiyer için bugün İnci Yavuz Kadıoğlu Anaokulu toplantı salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okuma yazma öğrenen kursiyerler şiir okudu. Ardından kursta başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika programına Niğde Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.

Uzmanından tercih önerisi: “Yerleştirme başarı sırasına göre tercih yapılmalı” Uzmanından tercih önerisi: “Yerleştirme başarı sırasına göre tercih yapılmalı”

Niğde Halk E Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin, programda yaptığı konuşmada; “Milletimiz, okuma-yazma seferberliği konusunda son derece hassastır. Cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılan eğitim kampanyaları, büyük ilgi görmüş ve  her biri bizi bir adım öteye taşımıştır. Hedefimiz, okuma yazma bilmeyen insan sayısını, sıfır seviyesine indirmektir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımız, okuryazar hale gelinceye, son kişiye ulaşıncaya kadar, bu çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz.

Bundan sonra, eğitim alanında kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapmaya odaklanmalı, ülkemizin gücünü perçinleyecek, yeni hedeflere yönelerek, daha yüksek eğitim standartlarına talip olmalıyız.

Okuma-yazmanın ötesinde, nitelikli bir okur-yazar toplum olma yolunda, hızla ilerlemeliyiz.  İlk emri ‘’OKU ‘’ olan bir dinin mensupları olarak da, bu çağrının cevapsız kalmayacağına inancım tamdır. Okuma yazma seferberliği kapsamında, ilimizde bu yıl açılan 76 kursta, 118 erkek, 106 bayan olmak üzere toplam 224 vatandaşımız sertifika almaya hak kazanmıştır. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

 Sayın Cumhurbaşkanımızz ve hanımefendilerin emirleri doğrultusunda bizde okuma-yazma seferberliğini başlatmıştık.  İnşallah bu kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen kalmayacak. Kursiyerlerimizin sadece okuma öğreenmenin yanı sıra iyi bir anne ve baba olacaklarına inanıyorum. Kurslarımızda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi