Niğde’de Kurgan bilgilendirme toplantısı düzenlendi
Niğde’de Kurgan bilgilendirme toplantısı düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Niğde Valisi Cahit Çelik, eşi Nermin Çelik ve Ulukışla Kaymakam Vekili Emir Osman Gökçe ile birlikte Ulukışla’nın Bayağıl köyünde düzenlenen çilek hasadına katıldı.
Tarlada üreticiler ve işçilerle sohbet eden Vali Çelik, çiftçilerin alın teriyle yetiştirdiği çileklerin sofralara ayrı bir lezzet kattığını belirterek, “Hep birlikte bu bereketin sevincini yaşıyoruz. Emek veren tüm üreticilerimize kolaylıklar diliyorum.” dedi.
Bu yıl yaşanan don olayına da değinen Çelik, üreticilerin zorlu süreci devletin destekleri ve alınan tedbirlerle aşacağını ifade etti. Çiftçilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Vali Çelik, Niğde’nin çilek üretiminde Türkiye genelinde önemli bir paya sahip olduğunu hatırlattı.
“Yaklaşık bin 860 dekar alanda gerçekleştirilen üretim, hem istihdam hem de ekonomimize katkı sağlıyor. Hasadın tüm üreticilerimize hayırlı, bol ve bereketli olmasını diliyorum.” diyen Vali Çelik, üreticilere bereketli bir sezon temennisinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi