Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Niğde’nin Beyağılköyü mevkiinde yürütülen mera ıslah çalışmaları kapsamında hayvanlar için yeni bir suluk alanı oluşturuldu.

Yıldıztepe’de bir üreticiye 15 angus düve verildi
Yıldıztepe’de bir üreticiye 15 angus düve verildi
İçeriği Görüntüle

Çalışmalar doğrultusunda doğal yaşamın sürdürülebilirliği, meraların verimliliğinin artırılması ve hayvanların daha sağlıklı su kaynaklarına erişimi hedeflendi. Bölgeye kazandırılan sulukla birlikte otlatma alanlarındaki canlıların temiz ve güvenli suya ulaşımı sağlandı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, doğal alanların korunması ve ekosistemin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların bölgede devam edeceğini belirterek, meralarda yürütülen ıslah faaliyetlerinin hem hayvancılık faaliyetlerine hem de doğal yaşam döngüsüne katkı sunduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi