Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, gastronomi festivali lansman toplantısında Niğde'ye özgü yeni bir lezzet olarak hazırlanan “Niğde pizzası”nı duyurdu. Başkan Özdemir, pizzanın şu anda Horanta Kayardı’da servis edildiğini belirterek, “İnşallah yakında hep birlikte Niğde pizzasının da tadına bakacağız.” dedi.

Adı kiraz, tadı acı: Pazarda dikkat çeken biber
Adı kiraz, tadı acı: Pazarda dikkat çeken biber
İçeriği Görüntüle

Başkan Özdemir, belediye olarak Niğde'deki gastronomi işletmelerinin sayısını artırmaya çalıştıklarını belirterek, yöresel ürünlerin daha geniş kitlelere tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

Niğde pizzasının farklı bir lezzet olarak hazırlandığını belirten Başkan Özdemir, ürünün şu anda Horanta Kayardı’da “Niğde pizzası” adıyla servis edildiğini ifade etti.

Başkan Özdemir, “Biz belediye olarak zaten Tabal Gastronomi Evi'nin sayısını da artırıyoruz, yeni işletmelerimizin sayısını da artırıyoruz. Hepsinde de Niğde'ye özgü ürünler sunmaya gayret ediyoruz. Biz esnafımızla yarışmak ya da ticaret yapmak için değil, aslında Niğdemizin yöresel ürünlerini tanıtmak ve Niğde'ye yeni ürünler kazandırmak istiyoruz. İnşallah yakında hep birlikte Niğde pizzasının da tadına bakacağız.” diye konuştu.

Gastronomi Festivali'nin 2 Ekim'de başlayacağını, festivalin basın lansmanının ise 1 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirileceğini aktaran Başkan Özdemir, Niğde'nin gastronomisinin ulusal basın aracılığıyla Türkiye'ye tanıtılacağını söyledi.

Başkan Özdemir, İstanbul'daki lansmanda ayrıca Tyana Elmalı Pastası'nın yaklaşık 2 bin yıl önceki tariflerden hareketle hazırlanarak tanıtılacağını belirtti.

Başkan Özdemir, “Orada bir yenilik daha yaşayacağız. Tyana Elmalı Pastası'nı da inşallah 2 bin yıl önceki tariflerle nasıl yapıldığını bütün Türkiye'ye orada tattırmış ve tanıtmış olacağız. Bu da gerçekten Niğde açısından çok farklı bir deneyim olacak.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özdemir, ilerleyen süreçte Tyana dönemine ait bu lezzetin Tabal Gastronomi Evleri'nde de misafirlere sunulmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Begüm ÖZDEMİR