Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Niğde Şubesinin 2. Olağan Genel Kurulu, Niğde Grand Otel'de gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen genel kurulda mevcut Şube Başkanı Kevser Çevik tekrar Başkan seçilerek güven tazeledi.

Niğdeli berber ve kuaförler Antalya'da buluşacak
Niğdeli berber ve kuaförler Antalya'da buluşacak
İçeriği Görüntüle

Genel kurula AKP Niğde İl Başkanı Hacı Mehmet Eren, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çiftçibaşı, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Asım Acar, Hak-İş Konfederasyonu Niğde İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel, sendika başkanları ve üyeler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.

AKP Niğde İl Başkanı Hacı Mehmet Eren, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, "Öz Sağlık-İş Sendikamızın Niğde Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu'nun hayırlara vesile olmasını, yeni güzel hizmetlere ve önündeki süreçte hayırlı çalışmalara imza atmasını temenni ediyorum. Bugün burada sadece bir genel kurul vesilesiyle bir araya gelmedik. Aynı zamanda emeğin, dayanışmanın, kardeşliğin ve birlik beraberliğin etrafında buluştuk. Öz Sağlık-İş Sendikamız, Sağlık Bakanlığımız ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde yetkili sendika olarak çok önemli bir sorumluluk üstleniyor. Niğde'mizde bin 220 üyesiyle güçlü bir aileyi temsil ediyor." dedi.

Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çiftçibaşı ise sendikal mücadele içerisinde geçmişte kendisinin de görev aldığını belirterek, "Biz öğrenciyken Hak-İş Sendikasının binasında az nöbet tutmadık. Daha sonraki süreçte Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen içerisinde sendikal görevler üstlendik. Dolayısıyla bugün masanın bu tarafındayız ama o gün masanın karşı tarafındaydık. Hem emeğin mücadelesini hem de emekçinin haklarını savunmak açısından bir pozisyonda olduk. Sendikalarımız sadece özlük, mali ve sosyal haklarla sınırlı kalmayıp bir duruş sergiliyor. Mazlum ve mağdur neredeyse onun yanında, zalimin karşısında olan ve sesini her zaman yükselten bir sendika olarak ortaya çıkıyor. Bu noktada tarafımızın da belli olması gerekir." ifadelerini kullandı.

Hak-İş Konfederasyonu Niğde İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel de genel kurulun hayırlı olmasını temenni ederek, "Öz Sağlık-İş Sendikamızın ikinci genel kurulunun teşkilatımıza, konfederasyonumuza ve bütün emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizler Hak-İş ailesi olarak sendikacılığı makam değil, bir emek ve mücadele davası olarak görüyoruz." diye konuştu.

Öz Sağlık-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kevser Çevik ise sendikal mücadelede ikinci kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Sendikal demokrasi yolculuğumuzda bugün ikinci kez bir araya gelmenin onurunu yaşıyoruz. İlk günkü heyecanımızı, ilk günkü inancımızı koruyarak bugünlere geldik. 2014 yılından itibaren üyesi olduğum ve sendikamız çatısı altında hizmet etmekten onur duyduğum bu mücadelede aynı idealler uğruna ter döküyoruz. Devletimizin, milletimizin, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerimizin hizmetinde durmaksızın çalışıyoruz." dedi.

Muhabir: Begüm Özdemir