Niğde’de 15 yaşındaki berber çırağı Yusuf Eymen Demirtaş’ın, iş yeri sahibi tarafından darbedildiği ve tuvalete kilitlenerek temizlik yapmaya zorlandığı iddia edildi. Olayın ardından darp raporu alan aile, iş yeri sahibinden şikayetçi oldu. Niğde Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası da olaya ilişkin açıklama yaparak çıraklara yönelik her türlü şiddete karşı olduklarını bildirdi.
İddiaya göre, Niğde’deki bir berber dükkanında çalışan Yusuf Eymen Demirtaş ve arkadaşı, cumartesi günü iş yeri sahibi tarafından üst kata çağrıldı. İş yeri sahibinin iki çocuğu tuvalete kilitlediği, ardından demir sopa ve tahta süpürge sapıyla darbettiği öne sürüldü. Çocukların temizlik yapmaya zorlandığı da iddialar arasında yer aldı.
Niğde Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası, olayın ardından yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, çıraklara yönelik her türlü şiddetin gerekçesi ve ölçüsü ne olursa olsun kayıtsız ve şartsız karşısında oldukları belirtildi.
Çırakların yalnızca birer çalışan değil, mesleğin ve geleceğin emanet edildiği en kıymetli teminatlar olduğu vurgulanan açıklamada, gençlerin emeğine, gururuna ve beden bütünlüğüne yönelik olumsuz tutumların meslek onuruna yapılmış sayıldığı ifade edildi.
Yaşanan olaydan dolayı Yusuf Eymen Demirtaş ve ailesinden meslek camiası adına özür dilenen açıklamada, gençlerin güvenli, saygın ve huzurlu bir ortamda mesleklerini öğrenmeleri için destek olmaya devam edileceği belirtildi.
Başkan Bircan: “Sürecin takipçisi olacağız”
Niğde’de 15 yaşındaki berber çırağı Yusuf Eymen Demirtaş’ın, iş yeri sahibi tarafından darbedildiği ve tuvalete kilitlenerek temizlik yapmaya zorlandığı iddia edildi.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar


