Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan düzenleme ile araçlarda bulundurulması gereken zorunlu teçhizatlar yeniden hatırlatıldı. Sürücülerin yolda kalma, kaza ya da acil durumlara karşı araçlarında belirli ekipmanları bulundurması gerekiyor.
Niğde’de oto aksesuar işletmecisi Muharrem Eroğlu, araçlarda bulunması gereken ekipmanlar hakkında konuştu. Eroğlu, “Bunlar gerekli şeyler. Yani arabada yolda kaldığın zaman krikosuz olmaz. Birçok anahtar zaten olmaz. Olmazsa olmaz yani. Reflektör, kalan arabanın mesela önüne, 25-50 metre önüne koyulmalı. Çünkü gelen arabaların görmesi için. Bunlar arabada olmazsa olmazlardan. Yangın tüpü bir yangın olsa ne yapacaksın? Mecburen müdahale edeceksin. Yani büyümeden müdahale edebilmek için zaten bunlar. Bir ufak tefek şey, kazalarda, sarsılmalarda boyunluk, makas, takoz… Tabii ne gerekiyorsa bulunduracaksın. Aracın çekilmesi gerekiyorsa çekme halatı da olacak. Bunlar olması gereken şeyler. Şimdiki değil, eskiden de vardı ama insanlar fazla önem vermiyordu. Set olanı var, tek tek olanı var. Talep olduğu için biz de getiriyoruz. Eksik olanları tamamlıyoruz. Fiyatlar da bin 200 ile bin 700 lira arasında değişiyor. Kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.
Araçlarda bulundurulması gereken zorunlu malzemeler arasında kriko, bijon anahtarı, ampul, pense, tornavida, el feneri, patinaj zinciri, yangın tüpü ve çekme halatı yer alıyor.
Bu ekipmanların eksik olması durumunda sürücülere 1.246 TL idari para cezası uygulanacak.
Aracınızda bunlar yoksa ceza yiyebilirsiniz!
Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan düzenleme ile araçlarda bulundurulması gereken zorunlu teçhizatlar yeniden hatırlatıldı.
Muhabir: Seyfettin İnal
Yorumlar
Amazon Reklam İç Sayfalar


