İstanbul’da görev yapan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Emrah Köksal’ın gerçekleştirdiği nadir operasyon sonrası Melike Toy ile ailesi, doktora ve ekibine teşekkür etti.

İstanbul’daki hastanede görev yapan Niğdeli Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Emrah Köksal, dünyada yalnızca 41’inci kez gerçekleştirilen nadir bir ameliyatı 14 yaşındaki hemşehrisi Melike Toy’a başarıyla uyguladı.

Ameliyatın ardından iyileşme süreci devam eden Melike Toy, operasyon öncesinde dış görünüşü nedeniyle dışarı çıktığında rahatsızlık hissettiğini belirtti.

Ameliyat sonrası kendisini daha mutlu hissettiğini ifade eden Toy, “Ameliyattan önce genellikle dışarı çıktığımda herkes bana baktığı için rahatsız oluyordum. Ameliyattan sonra çok da dikkat çekici olmadığı için artık çok takılmamaya başladım. Şu an iki aylık bir süreç geçti. Daha yeni olmasına rağmen önceki halime göre daha mutluyum.” dedi.

Ameliyatın zorlu bir operasyon olmasına rağmen sürecin beklediğinden daha rahat geçtiğini dile getiren Toy, “İlk birkaç gün ağrım vardı, onun haricinde sürecim gayet güzeldi. Doktorum çok iyiydi. 41’inci ameliyatını yaptığı kişi ben olmak gerçekten çok güzel ve gurur verici bir şey. Doktoruma, asistanlarına ve aileme çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte hep yanımda oldular.” diye konuştu.

Melike Toy’un babası Yusuf Toy da kızının ameliyatı için uzun süre doktor arayışı içinde olduklarını söyledi.

Birçok kişiye danıştığını anlatan Toy, şunları kaydetti: “Tanıdıklara sordum, böyle bir ameliyatı yapacak doktor aradım. Yaş aralığı nedeniyle hızlı davranmam gerekiyordu. Bir tanıdığımızın vesilesiyle Niğdeli doktorumuz Emrah Köksal’a ulaştık. İstanbul’da olduğunu öğrendik ve güvenerek ameliyatı yaptırdık. Çok memnunuz. Allah razı olsun, çok ilgi gösterdiler. Ameliyat umduğumdan daha güzel oldu.”

Kızının sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten baba Toy, “Şu an iki ay oldu ve iyileşme aşamasında. Gün geçtikçe daha da güzel olacağını umuyorum. Şu andaki hali bile öncekinden çok çok iyi. Bu haliyle kalsa bile biz memnunuz. Doktorumuza ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Benim gibi bu ameliyat için aylarca arayış içinde olan vatandaşlarımızın da doktorumuza daha hızlı ulaşmasını istedik.” ifadelerini kullandı.

Niğde’de 90 merdivene karşılık teknoloji
Niğde’de 90 merdivene karşılık teknoloji
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Seyfettin İnal