Niğde Valisi Nedim Akmeşe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “23 Nisan 1920; milletimizin bağımsızlık kararlılığını ortaya koyduğu tarihi bir dönüm noktasıdır” diyerek çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurguladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiğini belirten Vali Akmeşe, “Milli irade, devlet hayatımızın temel dayanağı hâline gelmiştir. Gazi Meclisimiz, o günden bugüne birlik ve beraberliğimizin en sağlam güvencelerinden biri olarak varlığını sürdürmektedir” dedi.
23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmesinin ayrı bir anlam taşıdığına dikkat çeken Vali Akmeşe, “Bu anlamlı günün çocuklarımıza armağan edilmesi, geleceğimizin mimarı olan evlatlarımıza duyulan sonsuz güvenin nişanesidir” ifadelerini kullandı. Çocukların milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesinin önemine değinen Vali Akmeşe, “Çocuklarımızın; milli ve manevi değerlerine bağlı, özgüveni yüksek ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi, ülkemizin yarınlarını daha güçlü kılacaktır” dedi.
Çocukların umut ve hayallerinin Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğini belirten Vali Akmeşe, “Onların gözlerindeki umut, taşıdıkları heyecan ve kurdukları hayaller; Türkiye’nin aydınlık yarınlarının en güçlü ifadesidir” dedi.
Niğde’de çocukların en iyi imkânlarla yetişmesi için tüm kurumlarla birlikte çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Vali Akmeşe, “Köklü tarihi ve güçlü toplumsal yapısıyla Niğde’mizde de çocuklarımızın en iyi imkânlarla yetişmesi, huzur ve güven içinde geleceğe hazırlanması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Mesajının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Akmeşe, “Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Vali Akmeşe, “Aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” sözleriyle mesajını tamamladı.

