Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki Öküz Mehmet Paşa Külliyesi’nde 1. Şekerpınarı Şiir Şöleni gerçekleştirildi. Programa Niğde Valisi Nedim Akmeşe, Ulukışla Kaymakamı Barış Kalkan, Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Asım Acar ve Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu katıldı.
Türk edebiyatında Memleket Edebiyatı anlayışının öncülerinden Faruk Nafiz Çamlıbel’in “Han Duvarları” şiirine ilham veren Ulukışla’da düzenlenen şölen, şairleri ve edebiyatseverleri bir araya getirdi.
Vali Nedim Akmeşe, programda yaptığı değerlendirmede, geçmişte yolculara ev sahipliği yapan tarihi mekânda şiirin insanlar arasında kurduğu bağı bir kez daha hissettiklerini belirtti.
Vali Akmeşe, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Sebilürreşad Vakfına, destek veren kurum ve kuruluşlara, katkı sunanlara ve programa katılan şairlere teşekkür etti.
Ulukışla’da 1. Şekerpınarı Şiir Şöleni düzenlendi
Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki Öküz Mehmet Paşa Külliyesi’nde 1. Şekerpınarı Şiir Şöleni gerçekleştirildi.
Muhabir: Begüm Özdemir
Yorumlar


