Niğdeli sporcular Deaflympics’ten bronz madalyayla döndü
Niğdeli sporcular Deaflympics’ten bronz madalyayla döndü
İçeriği Görüntüle


Türkiye Eğitim-Sen Niğde Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu, Niğde Hazım Türeyen Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen genel kurula Niğde MHP Milletvekili Cumali İnce ve MHP Niğde İl Başkanı Aytekin Tükenmez de katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Genel kurulda konuşan mevcut başkan Yunus Kızıl, Türkiye’ye duydukları bağlılığı vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye bizim her şeyimizdir. Aklımızda, dilimizde, yüreğimizde her daim Türkiye vardır. Bu nedenle sendikacılığımızın önüne Türkiye sevgimizi, milletimize olan sadakatimizi koyuyoruz. Biliyoruz ki eğitim, öğretim ve bilim hizmetlerinde milletimizin geleceği olan çocuklar ve gençler bize emanettir.”
Kızıl konuşmasında Türkiye’nin kendileri için taşıdığı anlamı da şu sözlerle ifade etti:
“Bizim için Türkiye; devletimizin kuruluş felsefesidir, Anayasamızın ilk dört maddesidir, Atatürk’tür, İstiklal Marşı’dır, Türkçe’dir, başkent Ankara’dır. Laik, sosyal ve hukuk devleti anlayışıdır. Eğitim dilinin yalnızca Türkçe olduğu bilincidir.”
Eğitim çalışanlarının haklarının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Kızıl, liyakatsizlik, adaletsizlik ve kadrolaşma ile mücadele edeceklerini, çalışma barışını sağlama hedefinde olduklarını vurguladı. Kızıl; eğitimin her kademesinde görev yapan çalışanların mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, toplu sözleşme masasında eğitim çalışanlarının sorunlarının en yüksek sesle dile getirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Konuşmasının devamında Türk Eğitim-Sen’in sadece bir sendika üyeliğiyle açıklanamayacağını belirten Kızıl, “Türk Eğitim-Senli olmak bir emanetin liyakatle taşınmasıdır. Kökü mazide olan bir geleceğe sahip çıkmaktır. Tarihin yüklediği mesuliyeti omuzlamaktır.” dedi.
Genel kurul, değerlendirmelerin ardından tamamlandı.

Muhabir: Seyfettin İnal