Öğrencilerin bilinçlenmesi için eğitim ve etkinlikler düzenlendi Öğrencilerin bilinçlenmesi için eğitim ve etkinlikler düzenlendi

Halil Kitapçı Anaokulu, Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen  “Eğitimde İyi Örnekler” yarışması kapsamında  “Minik Eller Sağlıklı Nesiller” projesi hazırladı.

Hazırlanan projenin yürütücülüğünü yapan öğretmen;  Özlem Coşkun ve Nesibe Bircan, öğrencilere okul öncesi yaş aralığında sağlıklı yaşamanın sağlıklı beslenme ve spor yapmaktan geçtiğini uygulamalı olarak anlatıldığını ve bu sayede öğrencilerin zihinlerinde kalıcı yer edindiğini belirtti.

Projenin uygulamalı hayata geçirilmesi kapsamında Halil Kitapçı Anaokulu öğretmenleri ve proje yürütücüleri, “Öğrencilerimizle beraber bir ata tohum bahçesi oluşturduk.  Oluşturulan bahçede filizlendirdiğimiz ürünler bahçeye ve saksılara diktik.  Öğrencilerimizin zihinlerinde projeyi somutlaştırmak için kendilerinin de evde minik bahçeler oluşturmalarını sağladık. Öğrencilerimizin ve velilerimizin de fikirlerini alarak öğretmenlerimizin rehberliğinde hikâye oluşturduk ve kitap haline getirdik. Okulda güne spor yaparak başladık ve sağlıklı yaşam becerisi olan günlük egzersiz yapma alışkanlığını öğrencilere kazandırdık. Öğrencilerimize okul öncesi yaş aralığında sağlıklı yaşamanın sağlıklı beslenme ve spor yapmaktan geçtiğini uygulamalı olarak anlattığımız için zihinlerinde kalıcı yer edindiğini umut ediyoruz. Aslında bahçeye ekilen her tohumun onların zihinlerine ekilen tohumlar gibi olduğunu düşünüp geleceğe önemli yatırımlar yaptığımızı düşünüyoruz. Projemiz için oluşturulan bahçede yetiştirdiğimiz ürünleri her yıl daha da çeşitlendirerek sürdürmeyi planlıyoruz.” dediler.