Niğde'de Çocuklar Filistin İçin Ses Yükseltti Niğde'de Çocuklar Filistin İçin Ses Yükseltti

Niğde’de hayvanseverler bir araya gelerek son günlerde konuşulan hayvanların uyutulmasına yönelik söylentilerle ilgili açıklamada bulundu.
Niğde Ömer Halisdemir Meydanda Niğde Yaşam Hakkı Savunucuları adına açıklamada bulunan HAÇİKO Derneği Niğde il temsilcisi Mehtap Özdemir: “
Bu gün ülkeye, uygar bir ülkeye ve bir hukuk devletine yakışmayacak bir biçimde meclise yasalaşması için sunulması düşünülen ölüm tasarısı için buradayız. Her gün Filistin’den gelen haberlerle ölen yüzlerce binlerce can için yüreğimiz paramparça olurken her gün İsrail’e lanet ederken merhamet dini İslamla şereflenmiş bizler nasıl olurda bütün köpeklerin katledilmesini çözüm olarak görebiliriz bunu çözüm olarak görenler çözüm sandıkları vahşetle köpeklerin İsraili olacaklarını bilmezler mi?
Kaldı ki öldürmek hiçbir dönemde çözüm olmamıştır 18. yüzyıldan bu yana defalarca toplu katliamlarla popülasyon kontrol altına alınmaya çalışmıştır fakat insanlık dışı bu uygulamalar hayvan sayısını azaltmak bir yana nüfus artışına sebebiyet vermiştir. Bilimsel veriler savaş ve toplu ölümlerin olduğu dönemlerde içgüdüsel olarak canlıların çok daha fazla ürediklerini göstermiştir.
2004 yılında çıkmış yasayı uygulamamış kurumlar şimdi çıkmış ve utanmadan yapmadıkları görevlerinin sorumlusu olarak sokak köpeklerini göstermektedirler.
Kısırlaştırmadılar, nüfuslarının artmasına neden oldular,
Beslemediler, yol kenarlarına attılar şimdi çıkmış trafik kazası diyorlar,
Aşılamadılar, en ilkel hastalık olan kuduzdan bahsediyorlar,
Tedavi etmediler, ormana attılar,
Yetmedi, kürekle döve döve öldürdüler,
Yetmedi, canlı canlı gömdüler…
Ey belediyeler öldürmek çözüm olsaydı çoktan başarmış olurdunuz, malum en çok yaptığınız şey bu.
Şu an yapılması gereken kültürümüze, ahlakımıza, inancımıza uygun hem insan hem hayvan refahını sağlayacak çözümü uygulamaktır. Bu da ancak ve ancak sorumlu tüm kurumların kanunda belirtildiği gibi üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesi yani etkin kısırlaştırma ile mümkündür.
Biz yaşam hakkı savunucuları hayvanların ve insanların ortak menfaati için üzerimize düşen görevi bu zamana kadar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Fakat hayvanların öldürülmesini asla kabul etmiyoruz. Canımızı veririz canlarımızı vermeyiz” muhabir :Gülcan Songur

Kaynak: Haber Merkezi