HSK kararıyla Niğde’ye 4 yeni atama
HSK kararıyla Niğde’ye 4 yeni atama
İçeriği Görüntüle

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Doğan Bahadır İnan, 12 Kasım Dünya Pnömoni Günü kapsamında zatürreye karşı farkındalık çağrısında bulundu.

Dr. İnan, pnömoninin halk arasında zatürre olarak bilinen ve virüs, bakteri veya mantar gibi mikroorganizmaların sebep olduğu ciddi bir akciğer enfeksiyonu olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Zatürre; özellikle çocuklar, 65 yaş üstü bireyler ve kronik hastalığı olan kişilerde ağır seyredebilir. Erken tanı ve tedavi hayat kurtarır. Öksürük, yüksek ateş, nefes darlığı gibi belirtiler görüldüğünde vakit kaybedilmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.”
İnan, zatürreden korunmak için aşı, el hijyeni ve kalabalık ortamlardan uzak durma gibi önleyici tedbirlerin önemine dikkat çekti.

Her yıl 12 Kasım’ın Dünya Pnömoni Günü olarak anıldığını hatırlatan Dr. İnan, toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Muhabir: Merve Keçeci