Niğde'de Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Okulları kapsamında açılan basketbol kursları, çocukların hem spor yapmasına hem de sosyal becerilerini geliştirmesine katkı sağlıyor.
Yaz Spor Okulları kapsamında Niğde'de gerçekleştirilen basketbol kursları, çocukları yaz tatilinde sporla buluşturuyor. Haftanın belirli günlerinde düzenlenen antrenmanlarda çocuklar hem basketbol eğitimi alıyor hem de arkadaşlarıyla keyifli vakit geçiriyor.
Basketbol Antrenörü Cennet Ulu Karabaş, yaz spor okullarının çocukların fiziksel ve sosyal gelişimine katkı sunduğunu belirterek, "Amacımız çocukların yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmesi ve yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmak. Tüm çocuklarımızı yaz spor okullarına bekliyoruz." dedi.
Kursa katılan 11 yaşındaki Sudem Köşk, basketbolu haftada iki gün aktivite olarak yaptığını ifade ederek, "Burada yeni arkadaşlar ediniyoruz. Bence çok güzel bir etkinlik." diye konuştu.
12 yaşındaki Nisa Dağtekin ise yaz tatilini sporla değerlendirdiğini belirterek, "Burada çok eğleniyoruz. Zamanımızı boşa harcamıyoruz." ifadelerini kullandı.
Ayşe Beren İnce, yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirterek herkesi yaz spor okullarına davet ederken, Azad Akgün de "Yazı boşa geçirmek yerine bu kursa gelmeyi tavsiye ederim." dedi.
Basketbolu çok sevdiğini söyleyen 8 yaşındaki Tomris Ceylan, kurs ortamının eğlenceli olduğunu belirterek yaşıtlarını yaz spor okullarına katılmaya çağırdı. Gayil Hazer ise evde vakit geçirmek yerine basketbol oynayarak hem eğlendiğini hem de spor yaptığını dile getirdi.
Kurs kapsamında düzenlenen dostluk maçına katılan öğrenciler de yaşadıkları heyecanı anlattı.
Özgün Küçükmutaf, geçen yıldan bu yana basketbol oynadığını belirterek, "Basketbol hareketli, eğlenceli ama bir o kadar da yorucu bir spor. Arkadaşlarımla birlikte spor yapmak çok güzel. Maç da keyifli geçti." dedi.
Resul Durak, yaklaşık bir buçuk yıldır kursa katıldığını ifade ederek, "Maç çok güzeldi. Rakibimiz de iyi oynadı ama biz kazandık." diye konuştu.
Hüseyin Alperen Cihangir ise basketbolu Antrenör Cennet Ulu Karabaş sayesinde sevdiğini belirterek, "Hocamız bana çok şey kattı. Takım arkadaşlarımı ve rakibimizi tebrik ediyorum. Güzel bir maç oldu." ifadelerini kullandı.
Yaklaşık bir buçuk yıldır basketbol oynayan Yiğit Eymen Erol da en çok maçlarda heyecanlandığını belirterek, boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Niğde’de yaz tatilini sporla değerlendiriyorlar
Niğde'de Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Okulları kapsamında açılan basketbol kursları, çocukların hem spor yapmasına hem de sosyal becerilerini geliştirmesine katkı sağlıyor.
Muhabir: Aysu Sönmez
Yorumlar



