Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı basın açıklamasında belediyenin çevreci ulaşım projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Özdemir, yakın gelecekte elektrikli otobüslerin Niğde’de hizmete gireceğini belirterek, “Muhtemelen ocak ayı içerisinde üç adet elektrikli otobüsümüz gelecek. Tek yön olarak düzenlediğimiz güzergâhımızda vatandaşlarımız bu elektrikli otobüslerle sıfır karbon salımıyla, ücretsiz şekilde istedikleri noktaya ulaşabilecek.” dedi.

Elektrikli otobüslerle çevre dostu bir ulaşım modeline geçeceklerini ifade eden Başkan Özdemir, bu adımın başlangıç olacağını vurguladı. Başkan Özdemir, “İlk etapta üç otobüsle örnek olmak istiyoruz. Sonrasında ise başta halk otobüsleri olmak üzere, şehirdeki tüm otobüslerin belli bir plan ve süreç dâhilinde tamamen elektrikli sisteme geçmesini hedefliyoruz.” diye konuştu.

Niğde Belediyesi Spor’da son antrenman kar altında yapıldı
Niğde Belediyesi Spor’da son antrenman kar altında yapıldı
İçeriği Görüntüle

Niğde Belediyesi olarak bu alanda öncü olduklarını dile getiren Başkan Özdemir, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım projeleriyle öncülük etmeye devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: Aysu Sönmez