Niğde’de RüzgarNet kampanya dönemi başlattı
Niğde’de RüzgarNet kampanya dönemi başlattı
İçeriği Görüntüle

Niğde’de el emeği ürünler üreten Fatma Yamaç, Hatice Uysal ve bir arkadaşları, yıllardır hobi olarak ördükleri örgüleri artık belediye tarafından verilen tezgahta satışa sunuyor.
Fatma Yamaç, çocukluktan bu yana örgü ördüklerini belirterek, “Kendi eğilişlerimizi zaten yıllardır örüyorduk. Belediyenin sayesinde verilen tezgahta bunları satma imkânı bulduk. Eskiden evden satıyorduk, daha fazla kişiye ulaşmak için tezgâh açtık.” dedi.
Başlangıçta hobi olarak ilerleyen sürecin zamanla büyüdüğünü anlatan Yamaç, “Önce çocuklara örüyorduk, sonra dikiş kursuna gittik ve dikiş öğrendik. İşin içine dikişi de kattık. Hatice arkadaşımız dikiş dikiyor, takımlarımızı o yapıyor. Ben patik, lif, bere örüyorum. Diğer arkadaşımız ise çanta, telefonluk, battaniye, şal gibi ürünleri hazırlıyor.” diye konuştu.
Yamaç, özellikle çocuk takımlarının ilgi gördüğünü belirterek şu bilgileri paylaştı:
“Yeni doğan ceketleri, yelekleri, tunuş patikler, çeyizlik lifler çok gidiyor. Bu sıralar atkı ve bereye talep var. Örgü hemen olan bir iş değil, biraz emek ve zaman istiyor. İnsanlar hemen hazır olsun istiyor ama örgü böyle bir iş değil. Biraz daha anlayışlı olunursa çok mutlu oluruz.”
Özel tasarım yapmadıklarını ancak renk talebine göre sipariş aldıklarını söyleyen Yamaç, ürün fiyatlarının da çeşitliliğe göre değiştiğini ifade etti. Patik ve liflerin 200–300 TL, takımların 400–500 TL, şal ve battaniyelerin 800–bin TL, çantaların ise 150 TL ile bin TL arasında satışa sunulduğunu kaydetti.
Ürün tezgâhını yeni açtıklarını belirten Yamaç, el emeği göz nuru ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Muhabir: Seyfettin İnal