Niğde’de tatlıcı Mert Duran, kış aylarında şerbetli tatlılara olan talebin arttığını belirterek, vatandaşların soğuk havalarda sıcak tatlıları daha çok tercih ettiğini söyledi.
Kış aylarında tatlı satışlarının yükseldiğini ifade eden Duran, “Kış aylarında şerbetli tatlılara ilgi daha fazla. Çünkü insanlar yaz aylarında şerbetli tatlıların kendilerini baydığını düşünüyor. Kış aylarında ise vücut ısılarının yerine geldiğini düşünüyorlar ve sıcak yapıldığı için daha çok satılıyor.” dedi. Duran, “En çok susamlı halka tatlımız tercih ediliyor. Onun dışında tulumba ve lokma tatlımız en çok tercih edilenler arasında.” ifadelerini kullandı. Mevsime göre tatlı tercihinin değiştiğini dile getiren Duran, “Yaz aylarında daha çok sütlü tatlılar tercih ediliyor.” dedi. Şerbetli tatlıların soğuk havalarda tercih edilmesi hakkında Duran, “Şerbetli tatlılar soğuk havalarda vücut ısısını korumaya yardımcı oluyor.” dedi. Tatlı fiyatları hakkında da Duran, “Tulumba tatlımızın kilosu 180 lira, fıstıklısı 200 lira. Susamlı halka tatlımız tane olarak 20 lira, kilosu 250 lira. Diğer tatlı çeşitlerimizin fiyatları da değişiklik gösteriyor.” dedi.
Niğde’de soğuk havalarda şerbetli tatlılara ilgi artıyor
Niğde’de tatlıcı Mert Duran, kış aylarında şerbetli tatlılara olan talebin arttığını belirterek, vatandaşların soğuk havalarda sıcak tatlıları daha çok tercih ettiğini söyledi.
Muhabir: Begüm Özdemir
Yorumlar


