Niğde’de 2025-2026 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla alınacak tedbirlerin görüşüldüğü “Okul Güvenliği Toplantısı”, Niğde Belediyesi Hazım Tepeyran Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Cahit Çelik başkanlık etti.
Programa, Niğde Belediye Başkan Vekili Muharrem Çifçibaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek,İl jandarma komutanı Albay Gürol Okyar İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen’in yanı sıra ilçe belediye başkanları ve okul idarecileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Cahit Çelik, akademik başarının yanı sıra güvenliğin de öncelikleri arasında olduğunu belirterek, “Biz bir karar aldık; okulla ilgisi olmayan hiç kimseyi okul çevresinde istemiyoruz. Bu konuda 9 kişiyle ilgili yasal işlem başlatıldı. Bundan sonra da okulla ilgisi olmayan kişiler okul etrafında dolaşıyorsa, bu durum emniyete ve jandarmaya bildirilecek” dedi.
Vali Çelik, okullarda bağımlılıkla mücadele konusunda da çalışmaların yoğunlaştırılacağını vurguladı. Rehberlik öğretmenlerinin bu süreçte daha aktif rol üstleneceğini ifade eden Çelik, “Rehber öğretmenlerimiz sabah gelip akşam gitmeyecek. Okul müdürleri olarak onlara, ‘Bağımlılıkla ilgili bu okulda ne yaptın, stratejin ve planın ne, bu yıl ne yapmayı düşünüyorsun?’ diye soracaksınız. Özellikle rehber öğretmenlerimizi bu konuda daha çok çalıştıracağız” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca, geçen yıl alınan tedbirler ve bu yıl uygulanacak yeni önlemler de değerlendirildi.

Muhabir: Merve Keçeci