İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Türkiye’nin 4 bir yanında çocuklarla buluşan Mobil Trafik Eğitim Tırı Niğde’de öğrencilerle buluştu.

Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının azaltılması ve önlenebilmesi, trafik kuralları hakkında teorik ve uygulamalı olarak bilgilendirilmelerin sağlanması, var olan trafik bilincine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla “Mobil Trafik Eğitim Tırı” ile Niğde’de  öğrencilere eğitim faaliyeti düzenlendi.

Niğde Valiliği otoparkında gerçekleştirilen eğitim faaliyetine Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve öğrenciler katılım sağladı.

Etkinlik kapsamında öğrencilere yaya geçidi, trafik levha ve işaretleri ile genel trafik konularında uygulamalı eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

Çanakkale  Şehitliğinde  541 Niğdeli Şehit bulunuyor Çanakkale  Şehitliğinde  541 Niğdeli Şehit bulunuyor

Öğrencilerde trafik kültürünü ve trafik bilincini geliştirmeyi amaçlayan eğitimlerde öğrencilerle bir araya gelerek heyecanlarına ortak olan Vali Çelik ve beraberindeki protokol öğrencilere hediye takdim etti.

Kaynak: Haber Merkezi