Niğde'de LGS Sınavındaki Arada Bazı Okullarda Farklı Uygulama yapıldığı iddia edildi. Veliler ise bu duruma isyan ettiler.

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Bu gün yapılan Liseslere geçiş sınavı (LGS) için öğrenciler ilk sıvanına ardından 45 dakikalık süre için dışarı çıktılar. Bu sürede amaç çocuk sitresini atsın, ihtiyaçalrını görsün ikinci aşamaya daha dinç girsin için di. 

Niğde'de bası okullar sınava giren öğrencilerin bahçeye çıkmasının ardından velilerinde aynı ortama girmesine izin verdiler iddiası ortalığı karıştırdı. Bazı veliler, biz çocuklarımızla buluşamadık fakat yan okul izin verdiği için o okulda sınava girenler çocukları ile buluştular iddiası, veli 45 dakikalık sürede çocuğu ile buluşmalı mı buluşmamalı mı sorusunu da gündeme getirdi. 

Konu ile ilgili uzmanlar çocukların 45 dakikalık mola süresi içerisinde kimse ile buluşmadan ihtiaçlarını karşılamasının, bir önceki sınav ile ilgili iyi geçti kötü geçti yorumlarına maruz kalmaması için tek başına olmasının çocuk açısından iyi olacağını kanaatlerini belirtiyorlar 

Kaynak: DMC HABER