Niğde’de genç sporcular çifte derece kazandı
Niğde’de genç sporcular çifte derece kazandı
İçeriği Görüntüle

Niğde’de havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte çorba tüketiminde gözle görülür bir artış yaşanıyor. 40 yılı aşkın süredir aynı noktada hizmet veren bir çorbacı işletmesinin sahibi Erdal Yavuz, vatandaşların özellikle kolajen açısından zengin kelle paça, ayak paça ve işkembe çorbalarına yöneldiğini belirtti.
Erdal Yavuz, sabahın erken saatlerinden itibaren çorba servisi yaptıklarını ifade etti. Yavuz, “Sabah saat 6’da satışa başlıyoruz, akşam 3’e kadar devam ediyoruz. En yoğun saatlerimiz sabah 8 ile 11 arası. Kış aylarında yoğunluk daha da artıyor. İnsanlar hastalıklara karşı direnç kazanmak için kolajen içeren çorbaları tercih ediyor” dedi.
Vatandaşın çorbayı daha uygun fiyatla tüketebilmesi için piyasanın altında satış yaptıklarını vurgulayan Yavuz, “Kelle paça ve ayak paçayı 170 TL’ye, işkembeyi 120 TL’ye, mercimeği ise 60 TL’ye satıyoruz. Amacımız piyasayı biraz aşağıya çekmek ve herkesin çorba içebilmesini sağlamak” diye konuştu.
Yavuz, kış aylarında menülerine ekledikleri acılı arabaşı tavuk suyu çorbasının da yoğun ilgi gördüğünü belirtti.
Niğde’de 50 yıla yakın geçmişi olan işletmelerinin müşteri kitlesinin büyük oranda sabit olduğunu ifade eden Yavuz, “Her gün aşağı yukarı kaç kişi geleceğini tahmin edebiliyoruz. Havanın rüzgarlı, yağışlı ya da güneşli oluşuna göre bile günlük satışlarımız değişiyor. Gerekirse personel sayımızı ve çorba üretimimizi artırıyoruz” dedi.
Yavuz, günlük olarak 150 ile 250 arasında porsiyon çorba sattıklarını, bu sayının hava koşullarına bağlı olarak değiştiğini söyledi.

Muhabir: Seyfettin İnal