İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleriyle, Niğde Kültür ve Sanat Derneği tarafından hayata geçirilen “Sanatın Sesini Duyuyor, Sanat ile Konuşuyoruz” adlı proje kapsamında hazırlanan sergi düzenlenen törenle açıldı.
Açılışa Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hacı Mehmet Eren, Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Kesler, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, CHP Belediye Başkan Adayı Hulus Özen ve çok sayıda davetli katıldı.
İşitme engelli bireylerin sanat yoluyla kendilerini ifade etmelerine imkân tanıyan sergide, Ebru, kâğıt boyama, seramik boyama, çanta yapımı ve filografi gibi el emeği çalışmalardan oluşan eserler yer aldı. Dernek üyeleri ve kursiyerlerin kendi elleriyle hazırladığı ürünler ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
Meral Bıyık: “Sanat engel tanımaz”
Niğde Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Meral Bıyık, açılışta yaptığı konuşmada, projenin amacının dezavantajlı bireyleri sanatla buluşturmak ve sosyal hayata daha güçlü katılımlarını sağlamak olduğunu vurguladı.
İçişleri Bakanlığımızın desteğiyle, 13 Mart’ta başladığımız bu projede Sağırlar Derneği ve Niğde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz ile iş birliği içinde çalıştık diyen Meral Bıyık, “60 işitme engelli kursiyerimizle yürüttüğümüz eğitimlerde sanatın birleştirici gücünü hep birlikte deneyimledik. Başkan Bıyık, projeye katkı sağlayan tüm kurumlara ve destekçilere de teşekkür etti.
Sanat yoluyla katılım ve dayanışma
Sergi, hem katılımcılar hem de ziyaretçiler tarafından ilgiyle gezilirken, proje kapsamında ortaya konulan çalışmalar engelli bireylerin üretim gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Niğde’de işitme engelliler ürünlerini sergiledi
Niğde Kültür ve Sanat Derneği tarafından hayata geçirilen “Sanatın Sesini Duyuyor, Sanat ile Konuşuyoruz” adlı sergi düzenlenen törenle açıldı.
Muhabir: Seyfettin İnal
Yorumlar



