Niğde’de inşaat sektörüne yönelik malzeme satışı yapan Bayram Göktaş, havaların ısınmasıyla birlikte sektörde beklenen hareketliliğin bu yıl yeterince yaşanmadığını ifade etti. Geçen yıla kıyasla işlerin daha durgun olduğunu dile getiren Göktaş, ekonomik koşulların sektörü doğrudan etkilediğini söyledi.
Niğde’de inşaat malzemeleri satan esnaf Bayram Göktaş, artan maliyetler ve düşen alım gücü nedeniyle inşaat sektöründe işlerin her geçen yıl azaldığını belirterek, “En büyük sıkıntımız personel eksikliği.” dedi.
Göktaş, “Geçen yıla göre bu sezon daha yoğun değil. Her geçen yıl işler azalmaya başladı. Bu ekonomik krizden de kaynaklanıyor. Fiyatlar çok pahalı, çok zam geliyor. İnsanların alım gücü çok düştü.” dedi. Göktaş, artan maliyetlerin hem esnafı hem de vatandaşları zorladığını vurguladı.
İnşaat malzemelerine sürekli zam geldiğini belirten Göktaş, “İnşaat malzemelerinin hepsine zam geliyor, gelmeyeni yok” ifadelerini kullandı. Buna rağmen bazı ürün gruplarında talebin devam ettiğini söyleyen Göktaş, özellikle doğal gaz ve sıhhi tesisat malzemelerine olan ihtiyacın sürdüğünü dile getirerek, “En çok talep gören ürünler doğal gaz malzemeleri ve sıhhi tesisat ürünleri. Bunlar sürekli devam ediyor, hiç durmuyor.” dedi.
Boya ve benzeri ürünlerde ise beklenen hareketliliğin olmadığını belirten Göktaş, satışların hem bireysel müşterilere hem de müteahhitlere yönelik sürdüğünü söyledi. Niğde’de inşaat faaliyetlerinin yoğun olduğuna da dikkat çeken Göktaş, “Niğde’de aşırı derecede müteahhit patlaması var. Her taraf inşaat oldu. Bu da bize dolaylı olarak yansıyor.” dedi.
Sektörde yaşanan en büyük sorunun personel eksikliği olduğunu vurgulayan Göktaş, “Bizim işi öğrenmek çok zor. İnsanlar şu an çalışmak istemiyor. Yıllardır çalışan adamlar da bir anda işi bırakıp gidiyor. En büyük sıkıntımız personel sıkıntısı.” ifadelerini kullandı.
Yetkililere çağrıda bulunan Göktaş, “Bu personel sıkıntısına devlet bir çare bulsun. Nasıl olacak bilmiyorum ama çözüm şart.” diyerek sektörün destek beklediğini dile getirdi.
Niğde’de inşaat sektörü yavaşlıyor
Niğde’de inşaat sektörüne yönelik malzeme satışı yapan Bayram Göktaş, havaların ısınmasıyla sektörde beklenen hareketliliğin bu yıl yeterince yaşanmadığını ifade etti.
Muhabir: Begüm Özdemir
Yorumlar
Amazon Reklam İç Sayfalar


