Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Ekibinin iş birliğinde, hekimler ve sağlık personeline yönelik “CPR (Kardiyopulmoner Resüsitasyon)” ile “Organ ve Doku Nakli” konulu eğitim programı düzenlendi.

Çamardı Devlet Hastanesi Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen program, Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kaçmaz ve Niğde UMKE ekibi tarafından sunuldu.

CPR eğitiminde, kalp ve solunum durması gibi hayati durumlarda yaşamın yeniden başlatılmasına yönelik temel ve ileri müdahale teknikleri uygulamalı olarak aktarıldı. Organ ve Doku Nakli eğitiminde ise bir organın başka bir hayata umut oluşu, bilimsel ve etik boyutlarıyla ele alındı.

MYO müdürü okuldaki tadilat işlerini kendi elleriyle yapıyor
MYO müdürü okuldaki tadilat işlerini kendi elleriyle yapıyor
İçeriği Görüntüle

Eğitimin, sağlık personelinin acil müdahale ve organ nakli konusundaki bilgi ve becerilerini güçlendirmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi