Niğde'de 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve yaklaşık iki yıl süren tahliye sürecinin ardından kontrollü olarak yıkılan binada enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. 25 Temmuz'da başlayan yıkım çalışmalarının sona ermesiyle Paşakapı Caddesi yeniden araç trafiğine açıldı.
Niğde'de, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Paşakapı Caddesi'ndeki binanın kontrollü yıkımının ardından enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.
Depremlerin ardından riskli yapı olarak değerlendirilen binada tahliye süreci yaklaşık iki yıl sürdü. Binanın tamamen boşaltılması 1 Ocak 2025'te tamamlandı.
Tahliye işlemlerinin ardından 25 Temmuz’da kontrollü yıkım çalışmalarına başlanan binada, ilgili kurumların koordinasyonunda yürütülen çalışmalar tamamlandı. Yıkımın ardından iş makineleriyle gerçekleştirilen enkaz kaldırma çalışmaları da sona erdi.
Ekipler tarafından güvenlik önlemleri eşliğinde yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından Paşakapı Caddesi yeniden araç trafiğine açıldı.
Yaklaşık iki yıl süren tahliye süreci ile 25 Temmuz'da başlayan yıkım ve devamındaki enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgede ulaşım normale dönerken, cadde üzerindeki güvenlik tedbirleri de kaldırıldı.
Niğde'de hasarlı binanın enkazı kaldırıldı, cadde trafiğe açıldı
Niğde'de 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve yaklaşık iki yıl süren tahliye sürecinin ardından kontrollü olarak yıkılan binada enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.
Muhabir: Aysu Sönmez
Yorumlar


