Niğde’de ruhsatsız silah operasyonu
Niğde’de ruhsatsız silah operasyonu
İçeriği Görüntüle

Niğde Belediyesi tarafından çölyak hastalarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Şadırvan Parkı’nda glutensiz büfe hizmete açıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, şehirde binin üzerinde çölyak hastası aile bulunduğunu belirterek, “Çölyak hastası olan vatandaşlarımız glutensiz ürünlere ulaşmakta zorluk yaşıyorlardı. Daha önce Niğde Belediyesi Ekmek Fabrikamızda glutensiz ekmek üretimine başlamıştık. Yoğun talep gördü. Ancak vatandaşlarımız sadece ekmeğe değil, diğer glutensiz ürünlere de ihtiyaç duyduklarını, bunları bulsalar bile yüksek fiyatlarla alabildiklerini ifade ettiler. Biz de belediyemizin iştiraki olan NİBTAŞ şirketimiz üzerinden bu büfe hizmetini hayata geçirdik” dedi.
Özdemir, büfede 30’un üzerinde glutensiz ürün bulunduğunu, bunların önemli bir kısmının belediye tarafından üretildiğini söyledi.
Büfe sorumlusu ise simit, poğaça, tuzlu kurabiye, galeta, susamlı çubuk ve farklı çeşitlerde glutensiz ürünlerin üretimine başladıklarını, ilerleyen süreçte ürün yelpazesinin genişletileceğini belirtti.

Muhabir: Fatih Tavlaşoğlu