Niğde’de salça yapımı başladı. Salçalık domates ve biberler, Deniz Tarım Komisyon Evi’nde tezgahlardaki yerini aldı. Yeni sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar, salça yapmak için yoğun şekilde ürün almaya başladı.
Komisyon yetkilisi Şevket Şahin, bu yıl verimin geçen yıla göre biraz düşük olduğunu belirterek, “Geçen yıl ürünlerimiz daha fazlaydı. Bu sene verim biraz düşük. Ürünleri Bursa’dan temin ediyoruz çünkü domates ve biberin en kaliteli hali orada yetişiyor. Bursa’dan alıp Niğde halkına sunuyoruz” dedi.
Biberin kilosu 30 TL, domatesin kilosu ise 10 TL’den satışa sunuluyor. Şahin, vatandaşların ürünleri burada yıkatıp temizletebileceğini, hatta çekim işlemlerinin de yapılabildiğini ifade etti.
Komisyon Evi’ndeki hareketlilik, özellikle salça yapmak isteyen vatandaşların ilgisiyle dikkat çekiyor.
Niğde’de domates ve biberler tezgahlardaki yerini aldı
Niğde’de salça yapımı başladı. Salçalık domates ve biberler, Deniz Tarım Komisyon Evi’nde tezgahlardaki yerini aldı.
Muhabir: Seyfettin İnal
Yorumlar


