Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2025 üretim yılı bitkisel üretim planlaması ve 2026 yılı destekleme politikalarına yönelik değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı Niğde’de gerçekleştirildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ergin Toprak, İl Tarım ve Orman Müdürü Furkan Mete, ilçe ve şube müdürleri, Ziraat Odası başkanları ile teknik personel katıldı.
Toplantıda, 2025 yılına ilişkin tarımsal verilerin uydu görüntüleri ile doğrulanması kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca 2026 yılı bitkisel üretim desteklemelerine dair Cumhurbaşkanlığı Kararında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi.
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) dosya kabul sürecinde Ziraat Odalarının üstleneceği yeni rol ve bu sürecin tarımsal üretim planlamasındaki önemi de gündeme taşındı.
Katılımcılar, üretim planlamasının etkin şekilde yürütülmesi ve destekleme politikalarının verimliliğinin artırılması adına kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaptı.
Niğde’de bitkisel üretim planlaması toplantısı yapıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2025 üretim yılı bitkisel üretim planlaması ve 2026 yılı destekleme politikalarına yönelik değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı Niğde’de gerçekleştirildi.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar



