Niğde’de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) tamamlandı.
Saat 10.15’te başlayan sınavda adaylar, üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşabilmek için ter döktü. 180 dakika süren sınavın ardından öğrenciler saat 13.15’te salonlardan çıktı.
Sınav merkezleri önünde bekleyen aileler, çocuklarının çıkışını heyecanla beklerken, sınavın sona ermesiyle birlikte okul çevrelerinde yoğunluk oluştu.
Görevlilerin sürenin dolduğunu bildirmesinin ardından adaylar cevap kağıtlarını teslim ederek sınav merkezlerinden ayrıldı. Sınavdan çıkan öğrenciler soruları değerlendirirken, bazı adaylar sınavın beklediklerinden daha zor geçtiğini, bazıları ise soruların genel olarak çözülebilir düzeyde olduğunu ifade etti.
Niğde’de YKS heyecanı, sınav oturumlarının tamamlanmasıyla sona erdi.
