Niğde’de Eylül ayına girilmesiyle birlikte balıklar tezgâhlarda yerini aldı.

Balıkçı esnafından Erdem Akçakaya, vatandaşların balığa ilgisinin olduğunu ancak alım gücünün düşük olduğunu belirtti. Akçakaya, “Satışlarda şu an istek var ama insanlarda alım gücü zayıf olarak görüyorum. Balıkta havalar sıcak olduğu için az getirip günlük getiriyoruz” dedi.

Niğde’de vatandaşların en çok hamsiyi tercih ettiğini söyleyen Akçakaya, “Bizim Niğde’de vatandaş hamsici, en çok tercih edilen balık hamsi. Ama müşterilerimize sardalya almalarını tavsiye ederim, çünkü şu an sardalya mevsimi” diye konuştu.

Fiyatlarda geçen yıla göre değişiklik olmadığını vurgulayan Akçakaya, “Her şeyde değişiklik var ama balık fiyatlarında yok. Taze balık kendini belli eder, cam gibi tezgahta ışıl ışıl parlar” ifadelerini kullandı.

Niğde’de yorgun merminin isabet ettiği kişi tedavi altına alındı
Niğde’de yorgun merminin isabet ettiği kişi tedavi altına alındı
İçeriği Görüntüle

Balık fiyatlarının çeşitlere göre değiştiğini aktaran Akçakaya, “Hamsi 250 lira, istavrit 200 lira, uskumru ve sardalya 150 lira, levrek ise 300 lira” bilgisini paylaştı.

Muhabir: Seyfettin İnal