Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aort yırtılması tanısı konulan hasta, Niğde’de ilk kez uygulanan Torasik Endovasküler Aort Onarımı (TEVAR) yöntemiyle tedavi edildi.

Kayseri Şehir Hastanesinden aort diseksiyonu tanısıyla sevk edilen hasta, Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde tedavi altına alındı.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Dr. Öğr. Üyesi Servet Turgut ile Dr. Öğr. Üyesi Faruk Serhatlıoğlu tarafından kapalı yöntemle gerçekleştirilen operasyonda, hastanın yırtılan aort damarı onarıldı.

Açık cerrahiye gerek kalmadan uygulanan TEVAR yöntemiyle tedavi edilen hastanın sağlığına kavuştuğu belirtildi.

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Öğr. Üyesi Servet Turgut, TEVAR yönteminin aort damarında oluşan yırtılma ve genişlemelerin tedavisinde kullanılan güncel ve etkili bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Niğde’de boş arazide ot yangını çıktı
Niğde’de boş arazide ot yangını çıktı
İçeriği Görüntüle

Hastanın sağlığına kavuşmasından mutluluk duyduklarını belirten Turgut, operasyonun gerçekleştirilmesine destek veren hastane yönetimine teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi