Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, "Trafik Dedektifleri Programı" kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışması gerçekleştirdi.
Geleceğin sürücüleri ve yayalarında trafik bilincini erken yaşta oluşturmak amacıyla yürütülen önleyici faaliyetler kapsamında, kent merkezindeki Şehit Okan Acar İlkokulu ile Zahide Sefer İlkokulu ziyaret edildi.
Trafik polisleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, iki okulda öğrenim gören toplam 316 öğrenciye; trafikte güvenli geçiş noktaları, yaya geçidinin doğru kullanımı, okul servislerinde uyulması gereken kurallar, emniyet kemeri kullanımı ve emniyet kemerinin hayati faydaları görsel materyallerle anlatıldı.
Eğitici sunumların ve uygulamalı anlatımların ardından, çocukların kazandıkları bilgileri pekiştirmeleri ve ailelerinde de farkındalık oluşturmaları amacıyla öğrencilere bilgilendirici broşürler dağıtıldı.




