Hayrettin YENEL

NİĞDE - Niğde Merkez Yukarı Kayabaşı Cami cemaati namazları artık şerit arkasında kılmaya başladı.

Niğde’de bulunan ve çok uzun zamandır restorasyon bekleyen Merkez Yukarı Kayabaşı Caminin mihrap kısmına gelen güney duvarının üst bölümleri ve diğer bir çok noktada yağmur suları ve nemlenme nedeniyle sıvalar kaparmış durumda. Cami de namaz kılınırken ve gün içerisinde artık bu kabaran parçalar insanların üzerine düşmeye başlayınca tehlike oluşturmaya başladı. Cemaatin üzerine düşebilecek büyük kabarmış parçalarında halen tavan ve duvarda tehlike oluşturmaya başlamasının ardından bu kez tedbir olarak dökülme ve düşme riski olan alan şerit ile kapatıldı.

Niğde'de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Niğde'de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu

Yukarı Kayabaşı Cami cemaati camiye olan ilgisizlikten bıkmış durumdalar.  Birçok yere bu konu ile ilgili bilgi verilmesine rağmen hiçbir yetkilinin gelip konuya bir çözüm bulmadığı belirtiliyor.  Cami cemaati camiye yakışmayan bu çirkin görüntünün bir an önce düzeltilmesini istiyor.

Yukarı Kayabaşı Camiinde tehlikeye karşı şimdilik tedbir alınsa da bu manzaranın ve  ilgisizliğin bir göstergesi olarak bir yıldan fazladır devam ettiği belirtiliyor.

Caminin sadece içi değil dışında da problemler var. Abdest alınan çeşmelerin önünde cemaatin oturacağı beton oturaklarda kırık durumda.