Depremde Hasar Gören Okulda Güçlendirme Çalışmaları Tamamlanmak Üzere
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde orta derecede hasar gören Niğde Polis Mesleki Eğitim Merkezi’nde başlatılan güçlendirme çalışmaları hızla devam ediyor. Niğde Valisi Cahit Çelik, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte okul kampüsünü ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İnceleme sırasında yetkililerden bilgi alan Vali Çelik, sürecin en kısa sürede ve etkin bir şekilde tamamlanması için tüm birimlere gerekli hassasiyetin gösterilmesi talimatını verdi. Vali Çelik, “1998 yılında öğrenci kabulüne başlayan Polis Okulumuz, 6 Şubat depremlerinde hasar gören eğitim kurumlarımızdan biriydi. İçişleri Bakanımızın desteğiyle gerekli ödenek temin edildi. Ağustos ayı başına kadar tüm çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Yeni eğitim döneminde tekrar polis adaylarımızı bu kampüste ağırlayacağız. Bu süreçte emeği geçen başta milletvekilimiz ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. En kısa sürede, Niğdeli vatandaşlarımızın dört gözle beklediği polis okulumuzu tekrar hizmete açacağız” dedi.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de yaptığı açıklamada, okulun il için taşıdığı önemi vurguladı. “1999 yılından bu yana faaliyette olan Polis Meslek Eğitim Merkezimiz, sadece Niğde için değil, ülkemiz için de nitelikli polis adayları yetiştiren köklü bir kurumdu. Depremin ardından geçici olarak kapanmak zorunda kaldı ancak İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda kapsamlı bir tadilat süreci başlatıldı. Yeni dönemde yeniden öğrenci alımına başlayacak olması hepimiz için büyük bir sevinç kaynağı. Başta Valimiz ve milletvekilimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Polis Mesleki Eğitim Merkezi’nin güçlendirme çalışmaları Ağustos ayında tamamlanacak ve yeni eğitim-öğretim döneminde kapılarını yeniden öğrencilere açacak. Okulun faaliyete geçmesi, hem Niğde ekonomisine katkı sağlayacak hem de bölgeye hareketlilik kazandıracak.
Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi yeniden açılıyor
Depremde hasar gören okulda güçlendirme çalışmaları tamamlanmak üzere
Muhabir: Seyfettin İnal
Yorumlar


