Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB), arıtılmış atıksuların yeniden kullanımını sağlayan su verimliliği projesini hayata geçirdi.

Niğde OSB Müdürü Mahmut Peşin, Su Verimliliği Yönetim Sistemi kapsamında yürütülen proje ile çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkı sağlandığını belirtti.

Niğde Belediyesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen proje kapsamında, Niğde OSB İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde arıtılan ve tarımsal sulama suyu kriterlerinde “çok iyi” sınıfta yer alan atıksuların geri kazanılarak yeniden kullanıma sunulduğunu ifade eden Müdür Peşin, bu sayede su kaynaklarının daha verimli kullanılacağını söyledi.

Niğde’de KÖYDES ödeneğinin dağılımı görüşüldü
Niğde’de KÖYDES ödeneğinin dağılımı görüşüldü
İçeriği Görüntüle

Proje kapsamında tesis bünyesinde geri kazanım havuzu, aynı anda 3 aracın dolum yapabileceği deve boyunlu dolum sistemi ve hidrant bağlantı altyapısının kurulduğunu aktaran Müdür Peşin, belediyenin park, bahçe ve peyzaj sulamalarında kullanılacak suyun OSB tarafından sağlandığını kaydetti.

Kurulan itfaiye dolum sistemi sayesinde acil durumlarda 25 ton kapasiteli bir itfaiye aracının yaklaşık 7 dakikada doldurulabildiğini belirten Peşin, sistemin afet ve yangınlarla mücadelede de önemli avantaj sağlayacağını vurguladı.

Peşin, proje sayesinde içme ve kullanma suyu kaynakları üzerindeki baskının azaltıldığını, arıtılmış atıksuların yeniden kullanılmasıyla su ayak izinin düşürülmesine katkı sunulduğunu ifade etti.

Niğde OSB ile Niğde Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen uygulamanın, çevresel sürdürülebilirlik ve kaynak verimliliği açısından Türkiye’de örnek gösterilebilecek projeler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi